Zenica

Obilježena 31. obljetnica brigade HVO-a „Jure Francetić „ Zenica

16.12.2023.
u 15:12

Misom zadušnicom za poginule pripadnike Brigade, polaganjem vijenaca te druženjem nekadašnjih pripadnika i njihovih gostiju, u Zenici je ovoh dana obilježena 31. obljetnica ustroja Brigade HVO-a „Jure Francetić“. Na obilježavaju se okupio veliki broj pripadnika brigade i predstavnika braniteljskih udruga iz Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije kao i političkih predstavnika Hrvata. Program obilježavanja počelo je svetom misom za poginule branitelje u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije, Crkvice, Zenica koju je predvodio župnik župe don Ilija Marinović. Nakon svete mise sudionici proslave u koloni s ratnim zastavama Brigade, uputili su se na spomen obilježje koje je podignuto u znak siječnja na žrtvu Hrvata Zenice koju je podnijelo i 135 pripadnika Brigade „ Jure Francetić“.

Na spomen obilježju brojna izaslanstva su položila vijence i svijeće i tako odala počast najhrabrijim sinovima zeničkih Hrvata. Nakon molitve opijela za poginule branitelja HVO-a koje je predvodio vlč. Josip Šimunović sudionici su se uputili na zajedničko druženje koje je ove godine organizirano u Penzionerskom domu Zenica. Tijekom ovog druženja organizatori proslave, Koordinacija braniteljskih udruga HVO Zenica, koje su ovaj put predstavljali Anto Čečura i Nenad Gelić iskazali su zahvalnost svima onima koji su došli na ovu proslavu te se zahvalili onima koji su pomogli da se ova proslava uredno realizira među kojima su osobito istakli svećenike i direktora Penzionerskog doma Zenica Damira Jukića. U ime cjelokupne braniteljske populacije nazočne je pozdravio general Ilija Nakić te podržao nastojanja braniteljskih Udruga da se tradicija obilježavanja značajnih datuma aktivno održava kao vid očuvanja povijesne istine o Domovinskom ratu. Na 31. obljetnici brigade „ Jure Francetić „ Zenica, sudjelovalo je izaslanstvo Udruga nositelja ratnih odličja HVO ZDŽ koje su predstavljali članoviruga ud iz Usore i Žepča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije