Ljubuški

Objekti su izvanredni, trebaju raditi i biti popunjeni

16.02.2016.
u 06:45

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić posjetio je Ljubuški. U svom uredu primio ga je općinski načelnik Nevenko Barbarić i nakon razgovora posjetili su nekoliko važnih zdravstvenih i socijalnih ustanova u Ljubuškom: gradilište zgrade za djecu s posebnim potrebama, ustanovu palijativne skrbi - Hospicij, Starački dom i Dom zdravlja.

Nakon obilaska, u Domu zdravlja ministar Mandić, načelnik Barbarić i ravnatelj Doma zdravlja Srećko Matić dali su izjave za novinare.

Kao iz budućnosti

- Ugodno sam iznenađen i zadovoljan objektima koje sam obišao. Prekrasno izgledaju, vrlo su organizirani, ali treba još dosta truda za potpuno funkcioniranje. Sve skupa je vrlo napredno, po onom kako je napravljeno, izgleda kao iz budućnosti, kao da nismo u sadašnjosti, rekao je federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić.

Načelnik Nevenko Barbarić zahvalio se ministru za njegov posjet i interes za općinu Ljubuški i potom dodao:

- Iskoristio sam prigodu da se ministru kao članu federalne Vlade preporučimo za objekt koji je namijenjen za djecu s posebnim potrebama.

Starački dom nikako da se stavi u funkciju pa je ministar nakratko obišao i taj objekt, za koji vjerujem da će se na ljeto otvoriti i da će prvi korisnici tih 
usluga biti u njega smješteni sredinom ljeta, uvjeren je općinski načelnik Nevenko Barbarić.

Na pitanje novinara hoće li i što će Vlada potpomoći, ministar Mandić je odgovorio: Trudit ćemo se. Vlada će to svakako imati u vidu, a načelnik zna put kako se kandidirati i ja sam uvjeren da je on to realno procijenio i da će to biti ostvarivo.

Naglasak na Hospiciju

Ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški Srećko Matić je izrazio nadu da će projekti koje planiraju uputiti prema Federalnom ministarstvu zdravstva dobiti potporu i ministra i Ministarstva. - Veliki naglasak je na Hospiciju, Centru za palijativnu skrb, i vjerujem da ćemo dobiti punu potporu da se Hospicij stavi u puni kapacitet, rekao je ravnatelj Matić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije