POLOŽENI VIJENCI

Obljetnica 101. bosanskobrodske brigade HVO-a: Nikad ne smijemo zaboraviti nijednu žrtvu

Ivica Galović /PIXELL
03.03.2023.
u 21:34

101. bosanskobrodska brigada u Domovinskom ratu pretrpjela je strašne gubitke. Imala je više od 400 poginulih i gotovo 1.500 ranjenih, a kroz nju je ukupno prošlo gotovo 5000 branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred središnjeg križa na gradskom groblju u Slavonskom Brodu obilježena je 31. obljetnica osnivanja 101. bosanskobrodske brigade HVO-a i početka rata u Bosni i Hercegovini.

Povodom obilježavanja obljetnice, vijenci su u znak sjećanja na poginule branitelje položeni i po mjesnim grobljima u bosanskoj Posavini, a u crkvi sv. Ilije Proroka u Brodu (BiH) služena je sveta misa za sve poginule, nestale i umrle branitelje.

- Danas su neka nova vremena, mi živimo u miru, ali ne smijemo nikada zaboraviti niti jednog branitelja, nijednu žrtvu koja je pala za hrvatsko ime, s lijeve ili desne obale rijeke Save. Brodsko-posavska županija je zajedno s bosanskom Posavinom dala jako puno žrtava u obrambenom Domovinskom ratu, gdje su ljudi samo branili svoje domove. Hrvati nikada nisu mrzili, mi smo samo voljeli svoju domovinu i svoju obitelj - rekao je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

101. bosanskobrodska brigada u Domovinskom ratu pretrpjela je strašne gubitke. Imala je više od 400 poginulih i gotovo 1.500 ranjenih, a kroz nju je ukupno prošlo gotovo 5000 branitelja. Bosanski Brod i veći dio bosanske Posavine pao je 6. listopada 1992., što je dovelo do egzodusa desetaka tisuća branitelja i civila preko Save u Hrvatsku.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?