Vlada HNŽ

Obnavljaju se još tri škole u Mostaru

17.07.2018.
u 12:28

Premijer Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg danas je s direktoricama triju mostarskih osnovnih škola - Snježanom Brkić, Merimom Šuta i Marijom Jurčić potpisao Ugovor o obnovi tih škola.

Aktivnost, koja se realizira u okviru Projekta energetska efikasnost u BiH, podrazumijeva obnovu JU OŠ "Antuna Branka Šimića", JU "IV osnovna škola" i JU OŠ "Ivana Gundulića", za što je osigurano 1.650.000 maraka.

Herceg je istaknuo kako je današnje potpisivanje ugovara još jedan korak ka ostvarenju zacrtanog cilja županijske vlade, podsjetivši kako je u nekoliko navrata govorio kako će učiniti sve da se tijekom ovog mandata energetski obnove i utople sve škole u HNŽ.

"Svjestan sam kako se to u početku doimalo kao neostvariv cilj, ali predanim radom mi smo već veliki dio tog posla uradili. Stoga ne vidim niti jednog razloga da zacrtani cilj ne ostvarimo u cijelosti'', rekao je premijer Herceg.

Naglasio je kako se kroz ove projekte ostvaruje nekoliko vrlo važnih ciljeva.

"Prije svega, učenicima i prosvjetnim radnicima osiguravamo optimalnije i ugodnije uvjete za boravak i rad, značajno smanjujemo potrošnju električne energije, a naše škole dovodimo na onu razinu koja je primjerena vremenu u kojemu živimo.

Zahvaljujem direktorima škola, ali i svima drugima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi ovih projekata, te očekujem da već u mjesecu rujnu učenike i prosvjetne radnike dočekaju uređeni i obnovljeni školski objekti", zaključio je premijer.

Direktorice škola zahvalile su premijeru Hercegu i Vladi Hercegovačko-neretvanske županije na naporima koje čine kako bi njihovi učenici i djelatnici imali što ljepše i optimalnije uvjete za rad.

Inače, kroz Projekt energetske efikasnosti do sada je u HNŽ-u obnovljeno 11 objekata, za što je utrošeno više od 10 milijuna maraka, objavljeno je na službenim stranicama Vlade HNŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije