Obuka pripadnika logističkih bataljuna OS BiH na avionu C-130

10.09.2019.
u 15:30

U okviru dvodnevne vježbe "Srebrna strijela" koja se realizira na lokaciji vojarne i aerodroma Dubrave kod Tuzle, danas je obavljana obuka pripadnika Zapovjedništva logistike Oružanih snaga BiH (OS BiH) na procedurama utovara i istovara tereta iz transportnog zrakoplova C-130 Hercules.

Na obuci sudjeluju četiri tima OS BiH iz 5.,6., i 8. bataljuna logističke podrške Komande logistike OSBiH, a instruktori su im pripadnici američkih zračnih snaga u Europi (USAFE).

- C-130 je jedan od najpoznatijih transportnih zrakoplova na svijetu i drago mi je da ćemo se obučiti za operacije utovara i istovara u taj zrakoplov - rekla je tim povodom zapovjednica Isturenog voda 5. bataljuna logističke podrške OS BiH potporučnik Semira Kustura.

Vježba "Srebrna strijela" nastavlja se sutra na vojnom aerodromu Dubrave kod Tuzle, a završetak vježbe je planiran za četvrtak, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije