Posušje

Od 17 mjesnih zajednica, većina dobro radi i u otežanim uvjetima

daDd
20.01.2016.
u 06:00

Mnoge udruge i društva u posuškome kraju rade sve više na brojnim važnim pitanjima, što se posebice osjeti tijekom ljeta u sklopu manifestacije “Posuško lito”.
No, radi se i tijekom cijele godine uz brojne poteškoće s “tankom” potporom i bez odgovarajućeg prostora za rad brojnih udruga i društava.
U općini Posušje djeluje čak 17 mjesnih zajednica, od kojih su tri u gradu.
Na skupovima mjesnih zajednica brojne su životne teme mještana. Neki se problemi uspješno rješavaju, dok su neki na čekanju godinama.
Po svemu uspješno odrađenom, spominju se mjesne zajednice Posuški Gradac, Čitluk, Podbila, Rastovača i još neke.
Radi se, uz potporu i suradnju, mnogo toga korisnog za mještane, od vodovoda, cesta, školskih objekata, pa i u ekologiji te su brojne i humanitarne akcije.
No, u razgovoru s nekoliko predsjednika mjesnih zajednica čuli smo i o brojnim poteškoćama u radu, posebice u manjim mjesnim zajednicama gdje nema odgovarajućih uvjeta za bolji rad.
U Podbiloj je mnogo toga dobroga urađeno iako je to raseljen kraj, a u MZ Čitluk izveli su ekološke i prometne akcije. U suradnji s općinom Posušje, postavljena je spomen-ploča hrvatskom branitelju toga kraja Dinku Galiću na Osnovnoj školi u mjesnoj zajednici Čitluk.
U Viru se dostojno obilježava Dan domovinske zahvalnosti, u Rakitnu su, uz ostalo, upriličili večeri folklora.
No, većina predsjednika mjesnih zajednica ističe poteškoće i s prostorom i malim novčanim potporama.
Stoga je teško biti na čelu jer se mnogo toga “prelama” preko predsjednika, potvrdili su stari i novi izabranici na čelo vijeća mjesnih zajednica općine Posušje.
Doznajemo kako u gradskoj MZ Jug nitko od 11 izabranih u Vijeće ne želi na čelno mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije