Uz korištenje POS terminala

Od utorka se novčana kazna može platiti i na licu mjesta, elektronički

storyeditor/2023-10-19/mup_rs.jpg
20.10.2023.
u 16:33

Okrivljene osobe novčanu kaznu i troškove platnog prometa mogu platiti elektronički, uz korištenje POS terminala

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske predviđena je mogućnost da okrivljene osobe novčanu kaznu i troškove platnog prometa mogu platiti elektronički na mjestu izvršenja prekršaja, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova RS-a.

- Okrivljene osobe novčanu kaznu i troškove platnog prometa mogu platiti elektronički, uz korištenje POS terminala (standardno ili beskontaktno plaćanje) na mjestu izvršenja prekršaja kod ovlaštenog službenika, u policijskoj postaji ili uredu nadležnog ovlaštenog tijela, uz izdavanje dokaza o uplati - dodaje se u priopćenju. Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske propisano je i da se prekršajnim nalogom sada može izreći zaštitna mjera zabrana prisustvovanja određenim sportskim priredbama. Ovim zakonom propisano je da zastarjelost izvršenja zaštitnih mjera nastupa kada proteknu dvije godine.

- Prethodnim zakonskim rješenjem zastarjelost je nastupala protekom jedne godine od dana pravomoćnosti odluke o prekršaju, odnosno izvršnog prekršajnog naloga kojim su izrečene zaštitne mjere - navodi se u priopćenju.

Jedna od novina koje su propisane Zakonom jest i da se osobu zatečenu u izvršenju prekršaja koja se odbije podvrgnuti testiranju na opojne droge i sredstva može zadržati do oporavka, a najdulje do 12 sati, dok ova mjera ranije nije bila predviđena. Trenutačno se u MUP-u Republike Srpske provode potrebne procedure kojima će se omogućiti uvjeti za realizaciju navedene odredbe zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?