ISPROBAJTE

Odličan savjet za čuvanje jagoda: 'Ovako će ostati svježe i do tri tjedna!'

Foto: Facebook/EverythingGardens
31.05.2022.
u 07:33

Ove su jagode u hladnjaku više od tri tjedna, a još su iz supermarketa odakle mi inače traju otprilike pet dana, napisala je Facebook korisnica.

Ako ste među brojnim obožavateljima ovog bobičastog voća, vjerojatno ih, znajući da neće dugo trajati, kupujete u malim pakiranjima; no postoji način kako da jagode stvarno dugo sačuvate svježima. 

Jedna je žena na Facebooku tako podijelila trik s kojim će jagode ostati slatke, sočne i 'taman' zrele i do tri tjedna...

S njenim ćete savjetom tako moći kupiti jagode ranije; kad su povoljnije; za čak nekoliko tjedana unaprijed.

Foto: Facebook/EverythingGardens

- Trebalo mi je 36 godina da shvatim da, ako jagode stavite u obične staklenke i tako ih dobro zatvorene stavite u hladnjak, one mogu trajati jako dugo ! - napisala je Kris Potter u svojoj objavi na Facebook grupi Everything Gardens.

- Ne varam ni za jedan dan, ove su jagode u hladnjaku više od tri tjedna! To su jagode iz supermarketa, za koje sam inače bila sretna ako bi slučajno potrajale do pet dana prije nego što bi počele truliti... - dodala je.

Korisnici su u komentarima pisali da su i sami čuli za ovu metodu i da ju koriste za sve bobičasto voće.

- Važno je samo tako ga pohraniti čim ga donesete iz trgovine, i to bez prethodnog pranja i čišćenja! - napisala je jedna žena.

- Sve bobičasto voće koje tako pospremim potraje od dva do četiri tjedna bez problema - dodala je druga, a neki su komentirali da na isti način čuvaju i zelenu salatu; i da stvarno duže ostane svježa.

Portal Real Simple piše da, osim u staklenci jagode neoprane možete staviti i u hermetički zatvorenu plastičnu posudu; ako ih prvo stavite na suhi i čisti komad kuhinjskog papira, a onda u posudu i u hladnjak.

Osim ovog, dobar je način za održati ih svježima i namočiti ih u razrijeđenom octu; jedan dio bijelog octa i tri dijela vode; na nekoliko minuta. Ocijedite ih, osušite i stavite na čist papirnati ubrus pa u staklenu posudu, zatim poklopite i čuvajte u hladnjaku.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije