IZBIČIJADA 2016.

Odlična uvertira za 20. Izbičijadu posvećenu značajnim obljetnicama

18.08.2016.
u 09:00

Devetnaesti put na Izbičkom polju okupili su se brojni Izbičani iz domovine i svijeta, njihova rodbina i prijatelji. Program Izbičijade 2016. započeo je nogometnom utakmicom između momčadi domaćina i nogometaša iz susjednog širokobriješkog sela Dobrkovići, koji su za jedan gol bili učinkovitiji (5:4 za goste). U natjecanju kamena s ramena najdalje je bacio Miro Soldo - Srbinović, Izbičak, vlasnik širokobriješkog cafea Stadion. Pobjedničke pehare uručio je širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević koji je pozdravio nekoliko tisuća nazočnih.

Brojni izvođači

U zabavno-glazbenom dijelu programa nastupili su HKUD-ovi Brda iz Izbična, Mokro, Uzarići i Hercegovac. HKUD Brda predstavio se gangom i spletom zapadnohercegovačkih narodnih plesova najmlađe skupine ovog društva u koreografiji Vjekoslava Pavkovića. HKUD Mokro također se iskazao plesovima iz zapadne Hercegovine u koreografskoj obradi Ane Ćeškić. Uzarićani su ugodno iznenadili svojom izvedbom pjesama i plesova iz Međimurja, a HKUD Hercegovac, koji ove godine proslavlja 20 godina djelovanja, oduševio je izvedbom makedonskih plesova. Voditelj HKUD-a Brda Ivo Crnjac uručio je zahvalnice sudionicima zabavno-glazbenog programa 19. izdanja Izbičijade. Uz hercegovački prismok i zlatne kapi pjevalo se i veselilo do kasno u noć uz sastav Stare note, a svoje kulinarsko umijeće pod vedrim nebom iskazao je i Almo Čatlak, kuharska zvijezda, kojemu je ovo bio šesti dolazak na omiljenu Izbičijadu.

Kadrovi za dokumentarac

Dr. Miljenko Crnjac, Izbičak iz Osijeka, kaže kako ne može zamisliti ljeto bez Izbičijade. Sreli smo veliki broj uglednika iz svih sfera života, među njima, osim dr. Ede Galića, i nekoliko uglednih zagrebačkih liječnika. Tihomir Crnjac, predsjednik MZ Izbično, i Mićo Crnjac, predsjednik HKUD-a Brda, kažu da je ovogodišnja Izbičijada odlična uvertira za jubilarno 20. izdanje, koje će biti u znaku 100. obljetnice župe Izbično i 70. godišnjice mučeničke smrti dviju Dragica Pavković. Širokobriješka produkcija Kadar snimala je kadrove za dokumentarni film o Izbičnu i Izbičijadi, a program je vodio Marinko Karačić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije