Čović-Sabolić

Odnosi BiH i Hrvatske prijateljski, ali ima prostora za unapređenje

26.02.2020.
u 15:26

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović razgovarao je danas s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, suradnji, dobrim bilateralnim odnosima dviju država, ali i položaju Hrvata jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

Naglašena je potreba postizanja zajedničkog dogovora pri provedbi svih presuda Ustavnog suda BiH da bi se ostvarila institucionalna ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH i postiglo suglasje oko legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u BiH.

Republika Hrvatska, trenutno i država predsjedateljica EU, pouzdan je i snažan partner Bosni i Hercegovini, podržava opredjeljenje BiH za daljnje integracije i članstvo u Europskoj uniji i NATO savezu, naglašeno je na sastanku.

Kako se navodi u priopćenju za javnost iz Ureda predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragana Čovića, ocijenjeno je da su odnosi dviju država prijateljski, ali uvijek ima prostora za unapređenje na obostranu korist.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?