ISTRAŽIVANJA

Oko 60 posto majki u Širokom Brijegu prestane s dojenjem nakon šest mjeseci

dojenje
Shutterstock
04.08.2017.
u 10:00

 Prvi tjedan u kolovozu je Svjetski tjedan dojenja. To je bio povod da i Širokobriješki Dom zdravlja drugu godinu zaredom organizira susret, a u cilju bolje edukacije majki, ali i djevojaka koje će u skoroj budućnosti postati majke. U širokobriješkom hotelu Park održana je edukacija o dobrobitima dojenja i poteškoćama s kojima se rodilje susreću. O tim temama govorile su dr. Ana Zovko Marić, specijalizantica iz pedijatrije, dr. Melanie Kvesić, spec. obiteljske medicine, i sestra Rusmira Arapović, savjetnica za dojenje. Svoja iskustva podijelile su i neke nazočne majke koje su prošle put dojenja s manjim i većim poteškoćama.

Zablude

- Glavni cilj edukacije je povećati stopu dojenja i širiti informacije o pozitivnim učincima dojenja, podizati svijest o važnosti dojenja. Statistika pokazuje da visokoobrazovane mame često dulje doje svoju djecu. Što se tiče naših baka, ja bih se zapitala jesu li i one baš uvijek dojile? A što se tiče naših mama, neke su dojile, neke nisu...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije