Božo Ljubić

Oni koji su prekinuli izbore u Stocu ne zaslužuju biti kandidati

 Božo Ljubić
07.12.2016.
u 11:38

Pravosudni sustav BiH je sve samo ne neovisan i mislim da je još politički i, nažalost, nacionalno upravljan. Ne želim ulaziti u odluke sudova - rekao je Ljubić

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić izjavio je danas u Banjoj Luci da osobe koje su prekinule izborni proces u Stocu ne zaslužuju biti kandidati na izborima. Kaže kako je to njegov stav, a sud može imati drugi i on ga ne može poricati.

- Pravosudni sustav BiH je sve samo ne neovisan i mislim da je još politički i, nažalost, nacionalno upravljan. Ne želim ulaziti u odluke sudova - rekao je Ljubić komentirajući to što je Žalbeno vijeće Suda BiH poništilo odluku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o sankcioniranju kandidata Inicijative za Stolac, odnosno skidanju s kandidatske liste Salmira Kaplana, Ahmeta Ljubovića i Demira Mahmutćehajića.

Iz SIP-a je potvrđeno da su poništene četiri odluke SIP-a u vezi sa sankcioniranjem kandidata i političkih stranaka na lokalnim izborima u općini Stolac, a među njima je i suspenzija kandidata Inicijative za Stolac za načelnika Općine Salmira Kaplana. 

Prethodno je 24. studenog SIPBiH sa četiri glasa za i tri protiv odlučio da imena kandidata Salmira Kaplana, Demira Mahmutćehajića, Ahmeta Ljubovića i Bože Raguža budu skinuta s izbornih listi na lokalnim izborima u Stocu.

Oni su sankcionirani također novčanom kaznom od po 5.000 KM, a za političke subjekte koji su ih kandidirali izrečene su kazne od 1.500 do 5.000 KM.

Oni su kažnjeni nakon što su izbori u Stocu prekinuti zbog više nepravilnosti i incidenata u kojima je, navodno, jedan od članova izbornog povjerenstva napadnut. 

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
12:48 07.12.2016.

Narod treba da bira a ne vi i vama slični gospodine Ljubiću. Već mjesec dana spinujete bojeći se poraza na demokratskim izborima. Čitavo vrjeme pokušavate da izbacite bošnjačkog kandidata i da ostane samo hrvatski. O takvoj vrsti ugroženosti vi govorite, hoćete samo da se bira vaš kandidat na svim mjestima. To je i ideja vašeg vođe koji govori o ugroženosti hrvate, a na nezakonite načine dolazi do svojih ciljeva. Kad bi mu dali da vlada na svim pozicijama tad ne bi bio ugrožen. Sad se više žali nego kad nije bio na vlasti, a Bakir mu sve dozvoljava. Samo je pitanje dokle, jer ima narodna "moš kako hoj, al neš dokle hoj".

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije