Na Facebooku se pohvalio rušenjem križa

Ono što je jednima sveto, drugima je ‘budalaština’ koju postavljaju ‘stoka’ i ‘idioti’

13.08.2016.
u 08:00

Da su vjerska i međunacionalna netrpeljivost preplavile društvene mreže u BiH dokaz je i nedavna objava na Facebook profilu osobe inicijala N. B. Naime, spomenuti se počinitelj, uz brojne uvrede na račun svih onih kojima je križ svetinja, a koje je nazvao “stokom” i “idiotima”, pohvalio rušenjem križa na Zec planini iznad Fojnice.

Sam čin postavljanja križa koji, prema procjeni ovog vandala, smeta putokazima u planini, ocijenio je “budalaštinom”. U tekstu, pravopisno neispravnom, a sadržajno katastrofalnom, autor tvrdi kako se godinama vozi po planinama te da mu ne smetaju druge, kako ih naziva, “normalne” pojave ili oznake, iz čega proizlazi kako je križ za njega nešto nenormalno.

Potpuno apsurdan je kraj tekst u kojem autor i počinitelj rušenja križa na Zec planini za sebe kaže da ništa tuđe ne dira. Ovakva uvredljiva objava s priznanjem počinjenog vandalizma, rušenja jednog vjerskog simbola, naišla je na odobravanje mnoštva njegovih prijatelja koji su rušenje križa pozdravili s odobravanjem te novim uvredama upotpunili dojam opće netrpeljivosti prema najsvetijem obilježju katoličke vjere.

Istraga i primjereno kažnjavanje jedini mogu zaustaviti širenje vjerske i međunacionalne netrpeljivosti i na društvenim mrežama. Nadamo se kako ovog puta neće izostati...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije