Neum

Općina Neum i JP Hrvatske telekomunikacije Mostar postigli dogovor za bolju suradnju

23.02.2016.
u 07:00

Ustvrđeno je da prilikom turističke sezone neumski poduzetnici imaju dosta primjedbi vezano uz internet

U prostorijama Općine Neum održan je radni sastanak s predstavnicima JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar. Sastanku su nazočili načelnik općine Neum Živko Matuško sa svojim pomoćnicima i direktor HT d.d. Mostar Vilim Primorac sa svojim izaslanstvom.

Načelnik općine Neum Živko Matuško pozdravio je sve nazočne, pozvao na daljnju uspješnu suradnju te u svom obraćanju ukazao na konkretne probleme glede usluga interneta i mobilne mreže na području općine Neum.

Korisnici HT-a

Prema neslužbenim podacima, većina građana Neuma i privatnih poduzetnika, osobito hotelijera, korisnici su HT-a.

Ustvrđeno je da prilikom turističke sezone neumski poduzetnici imaju dosta primjedbi vezano uz internet. Potrebno je naglasiti da u današnje vrijeme svaki gost prilikom rezervacije smještaja prvo provjeri je li ima bežični internet te otkazuje rezervaciju ako nema pristup istom.

Neum kao turistička destinacija u ljetnim mjesecima ima oko 15.000 gostiju, a gosti su čak evidentirani iz 40 zemalja svijeta i neprihvatljivo je za razvoj neumskog turizma da gosti za vrijeme svojih godišnjih odmora ostanu bez usluge bežičnog interneta, što bude uzrokovano preopterećenjem ili udaljenošću od središnjice.

Također, u zaleđu općine Neum postoje mikrolokacije koje uopće nisu pokrivene mobilnim signalom.

Konkretni koraci

- Razmotrit ćemo sve probleme i pokušati riješiti određeni dio do sezone. Dajemo vam obećanje da ćemo poduzeti konkretne korake i imati ćemo rezultate do sezone, kazao je direktor HT d. d. Mostar Vilim Primorac.

Dogovoreno je da će HT d. d. Mostar uložiti u pristupnu mrežu, izvršiti analizu i napraviti plan za rekonstrukciju kompletne mreže te unaprijediti odnose s korisnicima u Neumu za bolje poslovne rezultate. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?