BANJA LUKA

Oporba traži da NSRS razmatra stanje u Robnim rezervama i Elektroprivredi

NSRS
29.03.2017.
u 21:21

Iako je kraj prvog kvartala, zastupnici Narodne skupštine RS-a tek večeras su razmatrali Prijedlog programa rada ove zakonodavne institucije za 2017. godinu.

Planirano je usvajanje 111 prijedloga i nacrta zakona, ili njihovih izmjena i dopuna, ali je tijekom skupštinske rasprave oporba zatražila da se parlament izjasni i o provođenju ranijih zaključaka, među kojima je i onaj o povećanju mirovina u RS-u dok kojeg nije došlo.

Iz SDS-a su zatražili da se u plan rada parlamenta uvrsti i informacija o stanju u Robnim rezervama, koje su pred stečajem, zatim u "Elektroprivredi RS-a", o radu Fonda solidarnosti, kao i o poslovanju Javne ustanove "Vode Srpske" te predloži usvajanje zakona o poticajima za poljoprivrednike u RS-u. 

Zastupnik SNSD-a Bojan Vidić predložio je da se izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku i Zakona o općem upravnom postupku, umjesto u trećem, odnosno četvrtom kvartalu, razmatraju ranije.

U ime SDS-a Adam Šukalo je rekao da Narodna skupština RS-a treba razmatrati izmjene Zakona o stečaju, kako bi se riješili problemi radnika u pojedinim poduzećima.

NSRS rad nastavlja i sutra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije