banja luka

Oporba u NSRS: Koji su efekti rada osam predstavništava RS-a u svijetu?

NSRS
21.02.2017.
u 20:51

Oporba u Narodnoj skupštini RS-a večeras je ponovno postavila pitanje efekata i utrošenih sredstava za rad osam predstavništava RS-a u inozemstvu.

Tvrde da je iz izvješća o njihovom radu vidljivo jedino da se bave "organiziranjem manifestacija i sudjelovanjem na sajmovima".

- Nelogično je da predstavništvo RS u Rusiji organizira nogometni kamp na Jahorini – rekao je zastupnik SDS-a Nedeljko Glamočak tijekom rasprave o Informaciji o aktivnostima RS-a u oblastima regionalne i institucionalne suradnje.

Uime NDP-a Zdravko Krsmanović je iznio tvrdnju da su sankcije predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku jedini "efekt" rada predstavništva RS-a u Washingtonu zbog čega bi šef tog predstavništva trebalo podnijeti ostavku, a ako on to ne, onda treba resorni ministar Zlatan Klokić.

Na najave iz Vlade o otvaranju predstavništva RS-a na Cipru, rekao je da to "odmah asocira na neki bijeg s novcem u tu državu".

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu suradnju RS-a Zlatan Klokić tvrdi da su predstavništva RS-a opravdala postojanje.

Istaknuo je i da svake godine Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a vrši reviziju poslovanja predstavništava i svi izvještaji su pozitivni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije