Županija Posavska

Orašje: Promet se odvija otežano ali bez zastoja

promet
04.01.2017.
u 12:39

Snježne padaline prouzročile su otežano prometovanje cestama i na području Županije Posavske, ali promet se odvija bez zastoja na 56 km regionalnih cesta.

Visina snijega, izmjerena jutros, na magistralnim i regionalnim cestama iznosi 2 cm, a visina snijega pored kolnika 16 cm.

Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije posavske organiziralo je zimsko održavanje regionalnih cesta na teritoriju Županije, a o zimskom održavanju izvješćuje poduzeće  „Ceste“ d.d. Mostar T.I. Bok Orašje.

- Angažirana su 4 univerzalna vozila (ralice i posipači) na čišćenju snijega s kolnika, te vozila za ophodnju cesta. Osigurane su dovoljne količine soli  i rizle protiv stvaranja poledice na cestama, izvršeni su pripremni radovi, zaštitne mjere protiv stvaranja poledice, snježnih nanosa i izvršeno je obilježavanje ruba kolovoza.

Iz resornog ministarstva apeliraju na vozače da poštuju vremenske uvjete i rabe obveznu zimsku opremu  sukladno stanju na cestama - izvijestili su Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije posavske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?