malo tko ih ne voli

ORIGINALNI HERCEGOVAČKI UŠTIPCI: Tajna je u neočekivanom sastojku, po tome su drugačiji od drugih

21.02.2022.
u 07:28

Vrućim domaćim uštipcima malo tko može odoljeti. Hercegovački se razlikuju po tome što se u njih dodaje rakija od loze, zbog koje tijesto bude malo kiselkastije, ali prilikom pečenja ne upiju niti kap ulja. Većinom se prave za doručak uz neizostavan domaći kajmak i pršut.

Sastojci:

500 g brašna

250 ml mlake vode

1 kašičica soli

2 kašike rakije od loze

1 kašičica šećera

Priprema:

U duboku posudu dodajte brašno, sol, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamjesite tijesto. Znat ćete da je smjesa dobra kada tijesto lagano klizi s kašike, piše Espreso
U tavusipajte ulje, a kada se zagrije kašikom vadite tijesto i sipajte u tavu praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocijedili od viška masnoće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?