hnž

Osigurana pomoć za deset obitelji

Osigurana pomoć
15.12.2016.
u 14:13

U povodu nadolazećih blagdana Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko – neretvanske županije donijelo je Odluku da na tekuće račune deset obitelji lošijeg imovnog stanja, a s više djece uplati iznos od po 1000 KM, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Na prijedlog općinskih i gradskog Centra za socijalnu skrb iznos će biti uplaćen za po jednu obitelj iz svake općine i dvije obitelji iz grada Mostara.

Tim povodom danas je Janja Milinković, pomoćnica ministra za socijalnu skrb zajedno sa Zdenkom Markotom, ravnateljem Centra za socijalni rad u Općini Čitluk posjetila obitelj Vidović u kojoj nitko nije zaposlen, a koja ima petnaestero djece, te djeci u ime Ministarstva uručila prigodne darove zaželjevši svima sretne nadolazeće blagdane.

”Naš današnji posjet i ovi simbolični darovi koje smo uručili prigoda su da ukažemo na položaj obitelji s više djece i našu obvezu da im u skladu s mogućnostima pomognemo. Svjesni smo kako su potrebe puno veće i kako u našoj Županiji ima jako puno obitelji koje se nalaze u sličnim uvjetima i nemaju stalne izvore prihoda. Stoga očekujemo da Zakon o zaštiti obitelji s djecom, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, uskoro bude usvojen kako bi barem dijelom olakšao njihovu svakodnevnicu”, kazala je pomoćnica Milinković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije