Bosanska Krupa

Osigurano 90.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju dijela lokalnih cesta

11.07.2019.
u 12:45

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor poduzeća „I-SELIMOVIĆ“ iz Cazina potpisali su ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji dijela lokalnih cesta u općini Bosanska Krupa.

Ugovor vrijedan 89.249,42 odnosi se na sanaciju i rekonstrukciju nekoliko gradskih, prigradskih i ruralnih područja. Radovi će obuhvatiti Zahum - druga dionica MZ Stari grad, Gornji Zalug - put prema Džaferovićima, dio ulice Mirsada Crnkića - stambeni kompleks Lamele, Bećkane - priključak na put Hadžići, te dio puta Mehića ploča.

- Rekonstrukcija cestovne komunikacije je naš redovan posao. Svake godine to činimo sukladno mogućnostima, nekad su to manji a nekad veći zahvati, ali što je važno postoji kontinuitet. I ovi radovi koje smo danas ugovorili ne obuhvaćaju naročito duge dionice, ali obuhvaćaju poprilično veliki broj korisnika, poput recimo „Lamela“ u kojima živi nekoliko stotina stanovnika, ističe načelnik Halitović.

Sredstva za radove Općina Bosanska Krupa je osigurala iz vlastitoga proračuna. Radovi počinju uvođenjem u posao izvođača od strane nadzornog organa, a bit će okončani u roku od 45 kalendarskih dana.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije