Novi sustav nadzora nad osuđenicima

Osuđenici s narukvicom 
moći će studirati i ići na posao

19.09.2016.
u 11:00

Pravomoćno osuđene osobe koje zatvorsku kaznu služe u kućnom pritvoru s elektroničkom narukvicom moći će ubuduće napuštati kuću ili stan. Osuđena osoba mora podnijeti zahtjev na temelju kojeg će mjerodavna zatvorska služba donijeti posebnu odluku kojom će odobriti odsutnost iz prostorija u kojima stanuje na određeno vremensko razdoblje i to u opravdanim slučajevima.

O zahtjevu za odsutnost u trajanju do 24 sata odlučuje ravnatelj ustanove na čijem teritoriju osuđenik izdržava kaznu kućnoga pritvora s elektroničkim nadzorom, a o odsutnosti u trajanju duljem od 24 sata odlučuje nadležni sud na zahtjev osuđene osobe. Kada sud ocijeni da su ispunjeni uvjeti za upućivanje osuđene osobe na izdržavanje kazne u kućnom pritvoru s elektroničkim nadzorom pozvat će osuđenu osobu da se upozna s načinom i uvjetima izvršenja te izjasni pristaje li na ovakav način izvršenja kazne.

Nakon provedenoga postupka sud donosi odluku o upućivanju osuđene osobe na izdržavanje kućnoga pritvora s elektroničkim nadzorom kojom se određuju dan i mjesto početka izdržavanja. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije