Nakon ispitivanja

Osumnjičeni za ubojstvo u Sarajevu predati županijskom tužiteljstvu

29.04.2022.
u 14:24

Dvojica muškaraca osumnjičenih da su počinili ubojstvo u Odobašinoj ulici u Sarajevu predati su danas Tužiteljstvu Sarajevske županije.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj će u zakonskom roku donijeti odluku u vezi s njihovim daljnjim statusom.

Informaciji o privođenju u Tužiteljstvo prethodilo je saopćenje iz županijskog Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) o uhićenju ovih osoba zbog sumnji da su počinile ubojstvo u Odobašinoj ulici te izazvale opću opasnost.

- Nakon očevida na mjestu događaja, utvrđeno je da je požar u ulici Odobašina, općina Centar, namjerno izazvan prethodnog dana, a u ruševnom objektu pronađeno je ugljenisano tijelo NN osobe. Poduzimajući operativne mjere i radnje, policijski službenici su došli do saznanja da je NN osoba zadobila ubodne rane nanesene oštrim predmetom uslijed čega je smrtno stradala a potom zapaljena - navedeno je u saopćenju MUP-a.

Očevid na licu mjesta obavili su dežurni tužitelj Tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ), policijski službenici Uprave policije MUP-a SŽ i ovlašteni sudski vještaci.

- Intenzivnim radom na rasvjetljavanju spomenutog krivičnog djela, istog dana u 16.30 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identificirali, pronašli i lišili slobode: A.R. (1986.) i F.B. (2001.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela - ubojstvo i izazivanje opće opasnosti te ih predali u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ - navodi MUP SŽ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije