Slučaj u Lukavcu

Otac djevojčice: Ovo je moja istina o otmici moje kćeri

09.07.2020.
u 07:02

Otac 15-godišnje djevojčice iz Lukavca, koju je jučer pronašla policija nakon što je preksinoć prijavljeno da je oteta, kazao je da je curica istraumatizirana, ali je sada generalno dobro.

"Dobro je, doveli su je kući. Nije povrijeđena", dodao je otac S. N. za Radiosarajevo.ba.

On je i prijavio preksinoć policiji da je njegovu kćerku odveo D. M., koji ima 40 godina. Kasnije je na društvenim mrežama objavljeno da je riječ o 36-godišnjem Denisu Mehiću.  

Otac curice je za Radiosarajevo.ba ispričao da su pronađeni kod Banovića.

Dodao je da je muškarac s njegovom kćerkom vjerovatno bježao od policije, te da su bili u njegovom bijelom kombiju, kako je i objavljeno na društvenim mrežama.

Ispričao je da njegova kćerka nije svojevoljno otišla, već ju je D. M., koji im je susjed, ugurao u vozilo.

"Ne znam stvarno zašto je to uradio", dodao je otac.

Tvrdi da je Mehić u pritvoru, no tu nam informaciju u ovom trenutku nisu mogli potvrditi iz Uprave policije Tuzlanskog kantona. Napomenuli su da će ići izvještaj ka Tužiteljstvu, te da će se razjasniti okolnosti.

Emotivan apel za pronalazak curice uputila je ranije i njena sestra, koja je kazala da je djevojčica otišla da baci smeće i nije se vratila.

Dodala je da je nedugo nakon toga njihov otac dobio poziv u kojem je Denis  rekao "nećeš je nikad više vidjeti". Rekla je i da je muškarac psihički nestabilna osoba, ali i da s njim nikada nisu imali nikakve konflikte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije