Istraživanja pokazala

Ova jedna stvar je zajednička za 69 posto svih razvedenih žena, je li te to iznenadilo?

razvod
12.01.2022.
u 07:07

Jedno istraživanje je pokazalo da su žene pretežno pokretačka snaga razvoda

Nedostatak komunikacije, svađe, varanje: puno je razloga zašto se brak raspada i dolazi do razvoda. U većini slučajeva, međutim, različiti pogledi i mišljenja u partnerstvu prije ili kasnije dovedu do raskida. 

Istraživanja su pokazala da se heteroseksualni parovi često rastanu jer žene često vide stvari drugačije od muškaraca i osjećaju se neshvaćeno. Osim toga, drugo istraživanje je pokazalo da su žene pretežno pokretačka snaga razvoda, piše miss7.24sata.hr

69 posto žena želi razvod 

U istraživanju objavljenom u American Sociological Association, istraživač Michael J. Rosenfeld je tijekom šest godina ispitivao za koji je spol u heteroseksualnom braku vjerojatnije da želi razvod. Rezultat na kraju dugog istraživanja: od ukupno 92 rastave braka, čak 69 posto žena je pokrenulo razvod.

Dok muškarci obično vide kvalitetu svog braka u drugačijem svjetlu i drugačije ga ocjenjuju, objašnjenje žena vezano za razvod uglavnom je bilo sljedeće: „Nisam više bila zaljubljena u njega, bio je sebičan i nezreo. Bila sam spremna krenuti dalje i pronaći bolju ljubav.“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije