Kardinal Puljić predvodi molitvu

Ove nedjelje moli se Svehrvatska molitva Domovine i dijaspore

puljic
18.04.2020.
u 19:49

U Bijelu nedjelju, 19. travnja 2020. na svetkovinu Božjeg milosrđa, u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u 10.30 sati nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić predvodit će Euharistijsko slavlje bez nazočnosti Božjeg naroda. Euharistijsko slavlje izravno će prenositi Radio Marija Bosne i Hercegovine i Nedjelja.ba.

Kardinal Puljić također istoga dana u 15 sati predvoditi molitvu koja je nazvana Svehrvatska molitva Domovine i dijaspore, a bit će izravno prenošena putem Interenta. Više o ovoj inicijativi može se pronaći na mrežnoj stranici www.mojadomovina.com.

I biskup banjolučki mons. Franjo Komarica uputio je poziv svim svećenicima, aktivnim u pastoralu, svim redovničkim (samostanskim) poglavarima i poglavaricama, svim voditeljima molitvenih zajednica i skupina Banjolučke biskupije da se uključe u Svehrvatsku zajedničku molitvu u Nedjelju Božjeg milosrđa, 19. travnja 2020. u 15 sati. „Nakon što sam ovih dana dobio zamolbu od molitvene „Inicijative Moja domovina“, da se i članovi naše biskupije (koji hoće i koji mogu), uključe u zajedničku molitvu Hrvatskog molitvenog sabora, u Nedjelju Božjeg milosrđa, 19.4.2020. u 15 sati, za posvetu našeg naroda u domovinama Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te u dijaspori – osobno se rado odazivam ovom pozivu Inicijative. U zamolbi iz spomenute Inicijative, koja je pokrenuta prije više godina u HKM u Berlinu i proširila se po mnogim HKM te u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, stoji između ostalog: 'Pridružimo svoje molitve istodobno, jednodušno u uzdizanju zajedničke molitve na koju smo pozvani u nevolji i nemiru koji pohađa naše Domovine, naš narod, naše sugrađane kao i druge zemlje i narode'. Potičem sve Vas, da se priključite toj zajedničkoj molitvi vjerničkog mnoštva iz našeg naroda diljem svijeta, te da na to potaknete i članove svojih župnih i redovničkih zajednica“, stoji u pozivu biskupa Komarice. (kta)

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?