Pripreme za zimovanje u tijeku

Ove zime nema krize, agencijski aranžmani za zimovanje “planuli”

18.10.2017.
u 21:57

Iako mnogi bh. građani još uvijek razmišljaju o ljetu, neki od njih su kupanje u moru već zaboravili i “bacili se” na planiranje zimskoga odmora. Turističke agencije u BiH već bilježe veliko zanimanje za prve skijaške aranžmane za nadolazeću zimu, piše Večernji list BiH.

Iz turističke agencije Sol Azur kazali su nam kako su još uvijek u tijeku pripreme za ozbiljne zimske ponude, ali i da već sada vlada veliko zanimanje za njih. - Imamo već rezervacija, iako to baš i nije na zavidnoj razini. Još uvijek su aktualna jesenska putovanja, ali do kraja mjeseca očekujemo i porast rezervacija za zimovanja - kazali su nam iz te agencije.

Iz agencije Niki Travel kazali su nam kako je svakodnevno u porastu broj rezervacija. Dodaju kako se bh. građani, osim zimovanja na bh. planinama, često odlučuju i za Hrvatsku, Austriju, Sloveniju…

- Naši se građani sve više odlučuju na zimovanje izvan BiH, ali, kada je riječ o bh. planinama, najviše rezervacija imamo za Jahorinu - potvrđuju to iz mostarske poslovnice agencije Niki Travel.

I dok jedan dio građana najviše voli rezervirati putovanje preko agencije, drugi dio se pak odlučuje na samostalnu organizaciju zimovanja. Provjerili smo i kakvo je zanimanje kada je riječ o privatnom smještaju. Tako su nam iz hotela San na Jahorini kazali kako je iznenađujući porast broja rezervacija za ovu godinu.

- Već nekoliko godina radimo na boljoj ponudi, evo, izgleda da smo uspjeli. Već sada imamo ogroman broj rezervacija, a najveće zanimanje je za proslavu Nove godine i skijanje u veljači - kazala nam je djelatnica tog hotela.

Hotel Pahuljica na Vlašiću također bilježi povećan broj rezervacija za zimovanje.

- Telefoni zvone, očekujemo dobru i uspješnu zimu. Prema dosadašnjim procjenama, bit će bolja nego nekoliko prošlih godina - kazali su nam iz tog vlašićkog hotela, dodavši kako su najtraženiji produženi vikendi.

U razgovoru s nekoliko vlasnika privatnog smještaja na Blidinju i Kupresu također smo doznali kako su rezervacije u tijeku, a potvrdili su nam kako bi ova zima mogla biti puno uspješnija od prošlih.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije