ISPROBAJTE

Ovo je recept za najukusnije hercegovačke uštipke

hercegovački uštipci
31.07.2023.
u 18:55

Nikome se ne da stajati uz štednjak po vrućini, ali kada se radi o specijalitetu poput domaćih uštipaka, lako je pronaći one posljednje atome snage i volje za zamutiti tijesto i ispržiti ga u vrelom ulju. Izvrsno prijaju vrući, kao i hladni, a ljube se sa slanim, kao i slatkim prilozima pa nije nikakvo čudo što ih svi vole.

Na Instagram profilu Kap maslinova ulja iza kojeg stoji 26-godišnja Katarina, zaljubljenica u kuhanje, tradicionalnu spizu i fotografiju, ima video koji prikazuje Katarininu mamu kako radi hercegovačke uštipke, a u opisu je priložen i jednostavan recept, prenosi Slobodna Dalmacija.

Prema Katarininom savjetu, najbolje je koristiti oštro brašno, a kako bi uštipci upili što manje masnoće, u tijesto se neizostavno doda i malo rakije. U ovom slučaju lozovače, ali iz komentara se vidi i kako će poslužiti i travarica.

 

Hercegovački uštipci

Sastojci:

500 g oštrog brašna
1 žličica soli
250 ml vode
50 ml lozovače

Priprema:

Sve sastojke dobro promiješajte dok ne dobijete rijetko tijesto pa pržite uštipke na mješavini ulja i masti. Ocijedite ih na upijajućem papiru pa ih poslužite uz sir i pršut.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?