Napredak

Pacijenti nalaze dobivaju mailom na području RS-a

25.02.2017.
u 08:00

Sve nalaze koje izdaje Institut za javno zdravstvo RS-a pacijenti diljem RS-a mogu dobiti na e-mail adresu, što je posebno dobro za one koji nisu iz Banje Luke pa neće morati na dodatni put. Mnogi pacijenti dosad nisu bili upoznati s ovom opcijom, a kako doznajemo, ovaj vidi dostavljanja nalaza i e-komunikacije bit će proširen na širi zdravstveni sustav u RS-u.

Dejan T. iz Kotor Varoši kazao je da se ugodno iznenadio kada ga je zdravstveni djelatnik Instituta, nakon što je predao uzorak za bris grla, pitao želi li da mu nalaz pošalju e-poštom. “Znam da smo dosad kad god smo radili brisove morali dolaziti po taj nalaz. Ovo je stvarno jedna od pozitivnijih promjena za koje sam čuo da su uveli, a da je građanima korisna”, kaže Dejan. Miodrag Marjanović, ravnatelj Instituta, kazao je da je mikrobiološki laboratorij Instituta još od listopada prošle godine počeo izdavati nalaze pacijentima i e-poštom. “Ako to žele, pacijenti mogu dobiti nalaze elektroničkim putem, znači ne moraju dolaziti osobno. Ovo je naišlo na veliko odobravanje naših klijenata i ovakvih zahtjeva je svakim danom sve više”, naveo je Marjanović. On je kazao i da domovi zdravlja koji dostavljaju uzorke na analizu u Institut na isti način mogu dobivati nalaze.

“Što se tiče uzoraka koje nam donose domovi zdravlja na analize, ako nam pismeno dostave mail, i te nalaze možemo dostaviti na isti način”, naglasio je Marjanović. Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja RS je priopćeno kako je u planu da integrirani zdravstveni informacijski sustav (IZIS) u RS-u u zdravstvenim ustanovama bude uveden do kraja ove godine. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije