dogovorena suradnja

Pacijentima iz SBŽ omogućen besplatan MRI pregled u Mostaru!

ilustracija
06.01.2022.
u 17:57

Poliklinika Vitalis iz Mostara je dogovorila suradnju za snimanja magnetnom rezonancom putem uputnice za osiguranike ZZO SBŽ. Tako će pacijenti iz Kiseljaka, Viteza, Travnika, Busovače, Jajca i ostalih mjesta moći uz uputnicu ZZO SBŽ obaviti prijeko potrebna snimanja magnetnom rezonancom.

MAGNETNA REZONANCA 3 TESLA u Poliklinici Vitalis.

Poliklinika Vitalis je opremljena s trenutno najmodernijom magnetnom rezonancom u regiji Philips Ingenia 3.0T. Jedinstveni medicinski uređaj, trenutno najveće snage magnetskog polja od 3 Tesla.

MR 3T djeluje dvostruko snažnije od većine MR uređaja radne snage od 1,5T, jer pruža veći omjer signala i šuma što je glavna odrednica u stvaranju najkvalitetnije slike. Riječ je o dijagnostičkoj slici koja koristi magnetsko polje i radio valove kako bi se dobile detaljne snimke tkiva i organskih struktura tijela pružajući superiornu rezoluciju u dijagnostici mozga, kralješnice, muskoskeletnog i abdominalnog sustava, piše Travnicki.info. 

Uređaj pruža najveću brzinu snimanja magnetskom rezonancom te kraće vrijeme provođenja pacijenta u uređaju (cca 15-20 min).

Širok otvor i brzina snimanja pogodni su za klaustrofobične pacijente kao i za djecu. A moguća su snimanja i uz primjenu anestezije.

Vrhunski stručnjaci očitavaju Vaš nalaz na čelu sa dr. sc. Mirom Miljkom.

Usluge snimanja koje nudimo magnetnom rezonancom su: glava, kralježnica, rame, lakat, šaka, koljeno, stopala, abdomen, zdjelica, angiografija, urografija, enterografija, dojka…

Kako dobiti uputnicu za snimanje?

Postupak dolaska na pregled je slijedeći:

1. nakon postavljanje indikacije za MRI snimanje od strane nadležnog specijaliste, potrebno je dobiti odobrenje MRI pregleda od Liječničkog povjerenstva ZZO ili rješenje o odobravanju usluga MR-a od Povjerenstva za prava osiguranika

2. u hitnim slučajevima pacijenta na MRI pregled može uputiti direktno specijalista neke od bolničkih zdravstvenih ustanova s područja SBŽ s hitnom uputnicom

Nakon dobivanja jednog od ova dva postupka pacijenti se javljaju na sljedeće brojeve: +387 63 437 825, +387 36 310 210
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?