Zvizdić s Piculom i Khanom

Picula: Ovo je dobro vrijeme za BiH i treba ga iskoristiti na pravi način

zvizdic
12.05.2016.
u 13:35

Picula je pohvalio dosadašnji napredak u reformskim procesima i dao punu podršku nastavku reformi i ispunjavanja uvjeta koji nas približavaju članstvu u EU

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Strazburu u odvojenim susretima s europarlamentarcem iz Hrvatske i predsjednikom Delegacije Europskog parlamenta za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom Toninom Piculom i s europarlamentarcem iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Afzal Khanom, izvještačem iz sjene za BiH Europskog parlamenta.

Tijekom susreta s europarlamentarcem Piculom Zvizdić je rekao da je trenutni pozitivni razvoj događaja u regiji odraz pokretačke i motivirajuće perspektive europskog puta. Naglasio je važnost podrške koja dolazi iz EU i izrazio nadu da će ona djelovati kao poticaj i ohrabrenje za sve aktere političkih procesa da nastave sa reformama jer naš europski put ovisi od nas samih.

Picula je rekao kako je ovo dobro vrijeme za Bosnu i Hercegovinu i da ga treba iskoristiti na pravi način. Pohvalio je dosadašnji napredak u reformskim procesima i dao punu podršku nastavku reformi i ispunjavanja uvjeta koji nas približavaju članstvu u EU.

Europarlamentarca Khana Zvizdić je upoznao s aktualnom političkom situacijom u BiH. Zahvalio se na interesu koji
europarlamentarac Khan pokazuje za Bosnu i Hercegovinu i istaknuo da je ponosan što Bosna i Hercegovina ima prijatelje u svim dijelovima Europske unije.

Europarlamentarci Picula i Khan pripadaju drugoj po veličini parlamentarnoj grupaciji u Europskom parlamentu Progresivnoj alijansi socijalista i demokrata, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?