Hrvatska

Plenković potvrdio nove ministre, ali i upozorio trgovce u Hrvatskoj: Nema razloga dizanja cijena

Andrej Plenković
Marko Lukunić/Pixsell
17.01.2023.
u 16:47

Novi ministri u Hrvatskoj dobili su potvrdu u Saboru, za Šimu Erlića glasovalo je 77 zastupnika. Bačić je dobio podršku 77 zastupnika. Premijer Andrej Plenković na početku konferencije za novinare nakon sjednice Sabora na kojoj im je iskazano povjerenje najprije je čestitao novim ministrima. 'S obzirom na njihovo iskustvo, znanje i entuzijazam, siguran sam da će dati svoj doprinos. Imperativ prioriteta je proces obnove. Ministar Bačić će tu sigurno vrlo brzo povezati sve konce kako bi se ubrzao proces. Od ministra Erlića očekujem daljnju dinamiku povlačenja europskih sredstava za razvoj svih krajeva Hrvatske', rekao je premijer.

Na pitanje o kontroli cijena u trgovinama premijer je istaknuo kako su prema informacijama koje on ima dva trgovačka lanca dostavili podatke. 'Očekujem da će to napraviti i ostali', dodao je. Istaknuo je kako od svih očekuje da se pridržavaju tečaja iz srpnja, te napomenuo kako 'nema razloga dizanja cijena na način koji će štetiti hrvatskim građanima'.  

Još je jednom istaknuo kako je Vlada pomogla različitim paketima, učinila jako puno kako bi pomogla gospodarstvu, te najavio kako očekuje znatan gospodarski rast. 'To znači da se s krizom nosimo na najučinkovitiji način', zaključio je Plenković. Dodao je još jednom kako se kontrole podizanja cijena provode i dalje, te da su izrečene i prve kazne.  Branko Bačić, koji će biti i potpredsjednik Vlade, preuzet će od Ivana Paladine Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine. Šime Erlić preuzet će od Nataše Tramišak Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a u kojem je dosad radio kao državni tajnik.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije