SKIJAČKI SKOKOVI

Pogledajte Kobayashijev let: Čudesni Japanac preletio 291 metar i postavio neslužbeni rekord

25.04.2024.
u 11:12

Japanski skijaški skakač Ryoyu Kobayashi postavio je neslužbeni svjetski rekord nakon što je letio 291 metar, što je 37.5 metara više od službenog svjetskog rekorda.

Kobayashi je tijekom dva dana probnog natjecanja letio 256, 259 i 282 metra, a u srijedu je preletio 291 metar i postavio novi neslužbeni svjetski rekord. Navodi se kako je Japanac u zraku bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107.5 kilometara na sat.

Red Bull je priopćio kako je posebna skakaonica u Islandu na kojoj je Kobayashi postavio rekord u potpunosti izgrađena od snijega. Vrh uzletišta postavlje je na 1115 metara, a sletište završava 360 metara niže. Najveći nagib je 36 stupnjeva.

“Dugo sam sanjao o ovom skoku, oduvijek sam želio letjeti dalje od svih drugih i želim pomicati granice”, rekao je Kobayashi nakon leta.

Kobayashi je dva puta osvajao svjetski kup, dok je Novogodišnju turneju osvojio tri puta. Na Olimpijskim igrama osvajao je zlatnu i srebrenu medalju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?