HIT NA TWITTERU

Pokazao koliko je bitno ispravno i temeljito pranje ruku: 'Ovaj video stvarno jako pomaže!'

23.03.2020.
u 21:15

Ovaj video odlično pokazuje koliko je važno pranje ruku za vrijeme pandemije koronavirusa.

Kako se koronavirus nastavlja širiti diljem svijeta, razne zdravstvene organizacije potiču ljude da pojačano brinu o higijeni, redovito peru ruku i dezinficiraju ih kako bi se smanjilo širenje, prenosi insider.com. Jedna od najvažnijih stvari koju netko može napraviti je oprati svoje ruke ispravno kako bi se zaštitio od virusa.

Iako se pranje ruku čini kao jednostavan posao, nedavno se na društvenim mrežama pojavio video koji pokazuje kako većina ljudi neispravno pere ruke i koliko je važno ispravno pranje. Video pokazuje osobu u zaštitnim gumenim rukavicama koja koristi malo crne tinte, koja predstavlja tekući sapun te pokazuje proces pranja ruku.

Kako bi pokazali koliko je važno ispravno pranje ruku, u videu osoba koristi preporučenu tehniku i proces pranja krenuvši trljanjem dlanova, zatim između prstiju te trljanjem prstiju. Zatim prelazi na palčeve, a na kraju opet opere dlanove ta završi na zglobovima. Na kraju videa, zaštitne rukavice su potpuno crne te pokazuju koliko je važan ovaj način pranja kako bi se ubilo što više bakterija i virusa. Video je brzo prikupio nekoliko tisuća lajkova i pohvala.

Video pogledajte OVDJE

“Obožavam ovaj video. Vizualni je pokazatelj dobrih informacija. Hvala”, glasio je jedan komentar. “Hvala vam što se napravili, stvarno jako pomaže”, složila se jedna korisnica.  Pranje ruku trebalo bi trajati najmanje dvadeset sekundi, a na društvenim mrežama pojavio se trik da vrijeme trajanja možete pratiti tako da pjevate pjesmu ‘Sretan rođendan’ dvaput.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije