Milorad Dodik

"Političko Sarajevo" najviše urušava minimalno povjerenje Srba u BiH

Milorad Dodik
06.01.2017.
u 13:41

Dodik je pita zašto bi RS bila dio BiH, ukoliko joj se oporava da slavi svoj dan te kaže kako nikada nije bilo manje njeno povjerenje u BiH te da je RS unutar BiH zato što mora

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da, i pored svih osporavanja i stavova Predsjedništva BiH, vidi postrojen Treći puk (RS) Oružanih snaga BiH u Banjoj Luci 9. siječnja, na proslavi "Dana RS-a", kojeg je neustavnim ocijenio Ustavni sud BiH.

"Očekujem da vidim postrojen Treći Republika Srpska puk na smotri koja će se održati na Trgu Krajine", poručio je predsjednik RS Milorad Dodik u Banja Luci.

"Možda neće šetati čitavom ulicom, ali će biti postrojeni na Trgu Krajine kao i vojni orkestar", uvjeren je on Dodik.

On je nakon sastanka s episkopom banjolučkim Jefremom, čestitao je Božić pravoslavnim vjernicima, ali se osvrnuo i na proslavu Dana RS.

Optužio je "političko Sarajevo" da daje najveći doprinos "urušavanju i minimalnog povjerenja Srba u Bosnu i Hercegovinu", upitao je zašto bi RS bila dio BiH, ukoliko joj se oporava da slavi svoj dan te "da nikada nije bilo manje njeno povjerenje u BiH i da ga gotovo i nema te da je RS unutar BiH zato što mora", prenosi N1. 

"Srbi su okupljeni u državi koja se zove RS, afirmirajući svoja prava. Naravno da oko sebe imamo i neprijatelje koji su oličeni u 'političkom Sarajevu', koji pokušavaju od početka devasirati ulogu RS, ali s tim moramo živjet. Ali, nije važno što oni hoće, hoće li vidjeti predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i Treći puk, već što mi hoćemo. Mi ostajemo pri tome da obilježimo 9. siječnja kao 'Dan RS'", naglasio je Dodik. 

Pozvao je da se ne osporavaju prava RS-a i taj entitet to neće raditi drugima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?