SKB Mostar

Popravljen aparat za magnetnu rezonanciju u SKB Mostar

magnet
22.11.2015.
u 07:00

Pacijenti koji već gotovo mjesec dana čekaju pregled s magnetom uskoro će moći na preglede

Sveučilišna klinička bolnica Mostar osigurala je novac za popravak MR uređaja, koji bi u funkciji trebao biti od 23. studenog. Tako će pacijenti koji već gotovo mjesec dana čekaju pregled s magnetom uskoro moći na preglede. 

Bez obzira na iznimno tešku financijsku situaciju Sveučilišna klinička bolnica Mostar osigurala je novac za popravak ovog jako važnog apararta, a popravak do sada iznosi više od 150 000 KM.

Naime, uređaj za magnetsku rezonanciju “3 tesla”, namijenjen je za izvršavanje radiološke dijagnostike, pokvario se još krajem listopada te su pacijenti od tada uskraćeni za preglede.

Siemensov uređaj za magnetsku rezonanciju “3 tesla”, montiran je i pušten u pogon u srpnju 2012. godine te je to jedini ovakav aparat na Balkanu, za koji je Zavod za zdravstveno osiguranje Hercegovačko-neretvanske županije izdvojio oko 6,5 milijuna maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?