Računi djelomično blokirani

Porezna uprava FBiH ograničila korištenje sredstava bolnica

bolnica
20.07.2017.
u 11:00

Svim poreznim obveznicima koji obavljaju djelatnost pružanja zdravstvenih usluga građanima, a koji imaju sjedište i koji posluju na području Hercegovačko-neretvanske županije Porezna uprava izdala je odluke o ograničenom pravu raspolaganja novčanim sredstvima.

Objašnjenje Porezne uprave

- Sveučilišna klinička bolnica Mostar može vršiti isplatu plaća s porezima i doprinosima te plaćanje rashoda i nabavu sredstava koja su nužna za normalan rad kliničke bolnice. Dakle, Porezna uprava FBiH uzela je u obzir činjenicu da je riječ o osjetljivom poreznom obvezniku koji obavlja djelatnost pružanja zdravstvenih usluga građanima i da bi potpuna blokada računa imala za posljedicu onemogućavanje rada poreznog obveznika i nemogućnosti pružanja zdravstvenih usluga građanima te iz tih razloga nije izvršila potpunu blokadu računa, već je samo ograničila pravo raspolaganja sredstvima kako bi bio omogućen nesmetan rad poreznog obveznika - stoji u odgovoru Porezne uprave FBiH na naše pitanje o blokadama računa zdravstvenih ustanova, osobito SKB-a Mostar.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije