prognoza vremena

Poslijepodne i večeras u nizinama kiša, u višim područjima snijeg

snijeg
Fena
27.11.2023.
u 09:08

U Bosni i Hercegovini jutros preovladava mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u središnjim i istočnim područjima ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7.00 sati: Bjelašnica -10; Ivan-sedlo -7; Sarajevo i Tuzla -6; Drvar i Sanski Most -5; Banja Luka, Livno, Prijedor i Zenica -4; Doboj i Široki Brijeg -3; Stolac -2; Bihać, Bijejina, Gradačac i Trebinje 0; Mostar 2 i Neum 4 stupnja.

Danas postepeno naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima padaline se prvo očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U utorak prijepodne padaline će se proširiti na cijelu zemlju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8 stupnjeva.

U Sarajevu više sunčanog vremena prijepodne. Naoblačenje u drugoj polovici dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije