Ovaj tjedan ključan za dogovor o Mostaru

Poštivati želju i pravo Mostaraca da biraju svoje političke predstavnike

izbori, ljubuski, osnovna skola marka marulica
18.07.2016.
u 09:00

Pomalo u sjeni drugih političkih problema i nastojanja da se ona prevladaju, vodeća hrvatska i bošnjačka stranka – HDZ BiH i SDA razgovaraju o modelu provedbe lokalnih izbora u gradu Mostaru. Kako na lokalnoj, tako i na višim razinama, kontinuirano traju svojevrsni pregovori kako bi se iznašlo rješenje da i građani najvećeg hercegovačkog grada konačno dobiju prigodu birati svoje političke predstavnike. Po svim dostupnim informacijama, tjedan pred nama presudan je za dogovor.

Nije kasno za dogovor

U Središnjem izbornom povjerenstvu BiH su potvrdili da se lokalni izbori za ovaj grad mogu raspisati i u rujnu za listopad ako tako bude određeno u eventualnim izmjenama i dopunama Izbornog zakona. Drugim riječima, to što su lokalni izbori već raspisani ne mora utjecati na dogovor o izborima u Mostaru. Naravno, što se politički dogovor prije postigne, ostat će više vremena za bolju pripremu samih izbora...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije