Skupština Udruge pčelara “Iva”

Posuško je pčelarstvo bogatije za pčelarsku opremu vrijednu više od 170.000 KM

08.03.2017.
u 11:00

Nakon održane redovite izvještajne skupštine posuške Udruge pčelara “Iva” za proteklu godinu, u Posušju je održana i pčelarska večer.

Na večer pčelara, koju je organizirala ta posuška Udruga, pristigli su gosti predstavnici svih pčelarskih udruga od Čapljine do Kupresa te općinski načelnik Posušja Branko Bago i predsjednik Općinskoga vijeća Posušje Ivan Lončar.

U izvješću o radu predsjednik Udruge pčelara “Iva” iz Posušja Ivan Milićević naglasio je, uz ostalo, kako je u proteklom razdoblju ova Udruga, u suradnji s Općinom Posušje, realizirala pet projekata s odličnim rezultatima.

- Vrijedi spomenuti optimističan podatak kako je posuška općina bogatija za 35 novih mladih pčelara i pčelarica uz 50-ak članova Udruge pčelara, istaknuo je Milićević te dodao:

- Zahvaljujući spomenutoj suradnji i potpori načelnika Bage, kao i dobroj suradnji i s Veterinarskim zavodom iz Bihaća, pčelarima iz Zadra i Zadarskom županijom, krajem prosinca 2016. godine uspješno je završen i prekogranični projekt “Bee Promoted”, ili promocija pčelarstva, koji je rezultirao, među ostalim, i prvim centrom u Hercegovini za selekcijski uzgoj matica u Posušju.

Također, usporedno je uspješno realiziran i projekt razvoja tehnoloških kapaciteta posuških pčelara u suradnji s Ministarstvom gospodarstva Zapadnohercegovačke županije. Ukupno je posuško pčelarstvo danas snažnije i bogatije za pčelarsku opremu vrijednu više od 170.000 konvertibilnih maraka.

Uz pohvale vrijednim pčelarima koji su vrijedno radili, na skupu je potvrđeno kako je to važna djelatnost koja ima perspektivu, uz stalno stručno usavršavanje i tehnološko osuvremenjivanje, i za razvoj novih pčelarskih proizvoda veće dodane vrijednosti.

Pčelari su u posuškom kraju uporni u svom radu iako su ih pratile brojne poteškoće, ali su ostali snažni i uporni, za što su i dobili zaslužena priznanja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije