BEOGRAD

Potpisan Memorandum o integraciji sustava naplate cestarine između BiH i Srbije

28.03.2024.
u 11:38

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj suradnji u cilju integracije sustava za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. 

Ugovor su potpisali direktori javnih poduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. 

Svečanom popisivanju Memoranduma nazočio je i ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.
Dolaskom nove Uprave JP Autoceste FBiH poseban fokus je stavljen na elektronsku naplatu cestarine i na povećanje sigurnosti prometa i smanjenje gužve na autocestama. 

„Nakon što su korisnici pozitivno reagirali na nove mogućnosti elektronske naplate cestarine koji se ogleda u jedinstvenom TAG uređaju za autocestu u cijeloj Bosni i Hercegovini, te potpisanog Memoranduma o poslovnoj suradnji s HAC-om u Hrvatskoj, u konzultacijama i u dogovoru s federalnom ministricom prometa i komunikacija proširili smo ovaj projekt i s Putevima Srbije i tako nastavili s dobrom praksom unaprjeđenja kvalitete usluga na zadovoljstvo krajnjih korisnika u regiji“, izjavio je Denis Lasić, v.d. direktor JP Autoceste FBiH. 

U narednom periodu formirat će se radna grupa koja će proći kroz tehničke karakteristike naplatnih sustava i fizičko testiranje kako bi sustav prioritetno bio u funkciji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?