Razgovor s prof. dr. fra Ikom Skokom

Pozivamo 70 dobročinitelja da urede 70 soba za siromašne studente. Budi i ti jedan od njih

21.11.2016.
u 07:00

Izgradnja Studentskog doma i Pučke kuhinje konkretni je doprinos mostarskih franjevaca mladim i nadarenim ljudima čije bi obrazovanje bilo zaustavljeno zbog lošeg imovinskog stanja njihovih obitelji. Fra Iko Skoko pokretač je ove inicijative koja će svjetlo dana uskoro, nada se, ugledati dobrotom ljudi i institucija.

Vodite izgradnju Studentskog doma, Pučke kuhinje i Centra za dijalog u Mostaru. Kako je došlo do ideje tog projekta?

- Mi, hercegovački franjevci, razmišljali smo kako još možemo pomoći studentima. Vi znate za “Fond fra Slavka Barbarića” iz Međugorja preko kojeg se već godinama pomaže nadarenim studentima, a i drugima. Htjeli smo i u Mostaru nešto konkretno učiniti jer je tu mostarsko Sveučilište. Zato smo se odlučili za izgradnju doma za studente slabijih materijalnih mogućnosti i za studente iz brojnih obitelji. Znamo kako ne možemo riješiti sve probleme naših studenata, ali želimo dati svoj obol i pomoći koliko možemo. Uz dom želimo izgraditi i Pučku kuhinju i Centar za dijalog. Radovi na tom projektu započeli su 14. siječnja 2015. godine. Nadamo se kako ćemo ovim projektom zaustaviti iseljenje barem jednog broja mladih.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije