NA MATIĆA BRDU KOD MOSTARA

Predsjednik Herceg na obilježavanju 12. obljetnice pogibije Makedonskoga predsjednika Borisa Trajkovskog

herceg
26.02.2016.
u 14:50

Polaganjem vijenaca ispred spomen obilježja na Matića brdu kod Mostara, danas je obilježena 12. obljetnica od pogibije makedonskoga predsjednika Borisa Trajkovskog, koji je zajedno sa suradnicima i članovima posade stradao 26. veljače 2004. godine u zrakoplovnoj nesreći prigodom dolaska u Mostar na Međunarodnu investicijsku konferenciju.

U ime Vlade Hercegovačko- neretvanske županije i Grada Mostara vijenac su položili dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade i Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara.

''S dubokim poštovanjem i suosjećanjem, i danas smo se – 12 godina nakon toga, doista, tragična događanja – spomenuli i prisjetili pokojnog Borisa Trajkovskoga, bivšega predsjednika Makedonije, te njegovih suradnika i svih članova posade'', kazao je predsjednik Herceg u izjavi za medije.

''Svaki puta kada se nađemo na ovom mjestu, mjestu strašne zrakoplovne tragedije, javnost želimo podsjetiti na to da je pokojni predsjednik Trajkovski bio ustrajni zagovornik suradnje Makedonije, BiH i drugih država u ovoj regiji, te gorljivi promicatelj euro – atlantskih integriranja kao goleme prigode za sve države jugoistočne Europe'', istaknuo je predsjednik Herceg.

''I ovom prigodom, i u osobno i u ime Vlade HNŽ, izražavam duboko suosjećanje s obitelji pokojnog predsjednika Trajkovskoga i s obiteljima svih nastradalih, a svakako i s prijateljskim narodom Makedonije'', zaključio je predsjednik Herceg.

Uz predsjednika Hercega i gradonačelnika Bešlića polaganju vijenaca bili su nazočni i Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova HNŽ i Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?