Predstavljeno stvaralaštvo Marijana Mandića

14.05.2023.
u 13:12

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Don Mihovil Pavlinović u Imotskom je predstavljeno stvaralaštvo Marijana Mandića i to redom romani "Tranzicija", "Vojnik u pet odora" te "Ideologija". 

Na početku predstavljanja nazočne gledatelje i ljubitelje pisane riječi pozdravila je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice dr.sc. Marija Jović. Ona je istaknula kako je Gradska knjižnica i imotski kraj imao čast predstaviti najplodnijega autora s područja Hercegovine povjesničara Marijana Mandića čiji književni prinosi obogaćuju vezu Dalmacije i Hercegovine, a posebice imotski kraj koji ima važno mjesto u njegovim romanima i pričama. 

U svojstvu promotora o stvaralaštvu književnika Mandića govorili su imotski novinar Ante Aračić te tajnik HKD Napredak Glavne podružnice Mostar Ivan Vrljić, koji je ujedno recenzent najnovijega romana Ideologija.

Moderatorica predstavljanja bila je novinarka Josipa Rimac Vlajčić dok su program glazbeno upotpunili članovi KUD-a Rakitno Dana PetrovićNevenka Rezo Ivana Pavković ganganjem, pjevanjem s bogatom i raskošno obučenom narodnom nošnjom s pitomoga hercegovačkoga kraja.

Na kraju programa guslar i pjevač Božo Marić iz HKUD Herceg Stjepan Kosača otpjevao je nekoliko narodnih hercegovačkih pjesama, a potom je uslijedilo druženje.

Inače, roman Tranzicija po karakteru je kriminalističko-pustolovni dok je u romanu Vojnik u pet odora riječ o tipičnoj ratnoj tematici poučne i nadasve duhovite priče. Kroz Ideologiju se provlači se vojno – političko obiteljska priča zanimljive radnje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?