summit u Parizu

Predstavnici FIPA-e uspostavili veliki broj kontakata s tvrtkama iz EU

FIPA
06.07.2016.
u 13:46

FIPA je u okviru izaslanstva BiH na Trećem summitu Zapadnog Balkana u Parizu sudjelovala na Poslovnom forumu o zapadnom Balkanu, na kojem je razmatrana poslovna klima i provođenje reformi za poticanje stranih investicija, posebno u oblasti prometne infrastrukture, energetike, ekologije i digitalne tehnologije. 

U okviru foruma, predstavnici FIPA-e su uspostavili veliki broj kontakata s tvrtkama iz EU s kojima se održali sastanke s ciljem da se njihove investicije usmjere ka Bosni i Hercegovini. Razgovori o mogućnostima ulaganja će se nastaviti u Bosni i Hercegovini s obzirom da će određeni broj tvrtki uskoro posjetiti FIPA-u. 

Interes za mogućnosti  investiranja u Bosni i Hercegovini posebno su ispoljile kompanije  „Akuoenergy“ Pariz, u oblasti energetike,  „Proparco“ Pariz  u oblasti energije, ekologije upravljanja vodom i otpadom, „OTV Veolia“ Sent Moric u oblasti tehnologija voda, „COLAS“ iz Beča u oblasti izgradnje putne infrastrukture, „Lemonway“ iz Montreila u oblasti  digitalne tehnologije, „EDF“ iz Pariza  u oblasti energetike,  itd., priopćeno je iz FIPA-e. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije