na zahtjev obrane

Prekinuto ročište Goranu Salihoviću

salihovic
N1
06.12.2016.
u 13:09

"Nastavlja se politički linč protiv pravosuđa. Imam potpuno povjerenje u Visoko sudsko tužiteljsko vijeće", kazao je Salihović prije ulaska na ročište

Danas je pred Prvostupanjskim disciplinskim povjerenstvom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH održano prvo ročite u predmetu protiv suspendiranog glavnog tužitelja BiH, Gorana Salihovića. Prekinuto je na zahtjev obrane.

"Nastavlja se politički linč protiv pravosuđa. Imam potpuno povjerenje u Visoko sudsko tužiteljsko vijeće", kazao je Salihović prije ulaska na ročište za N1.

Obrana Gorana Salihovića, točnije njegov odvjetnik i punomoćnik Rifet Konjić zatražio je izuzeće Mahmuta Švrake, predsjednika Prvostupanjskog povjerenstva, jer navodno u Tužiteljstvu BiH postoji predmet gdje je Švraka jedan od aktera.

Obrana tvrdi da bi to na neki način bio sukob interesa, jer kako navode - Švraka bi želio vidjeti Salihovića izvan Tužiteljstva BiH. O eventualnom izuzeću odlučivat će Visoko sudsko tužiteljsko vijeće.

Podsjećamo, Prvosteupanjsko disciplinsko povjerenstvo će nakon provedenog postupka donijeti odgovarajuću odluku na koju Salihović ima pravo žalbe, a u vezi s kojom onda odlučuje Drugostupanjsko disciplinsko povjerenstvo, čija je odluka konačna.

Kako se u disciplinskoj tužbi navodi, Salihović je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, upustio se u neprimjerene kontakte sa sucem ili strankama u postupku, odnosno omogućio vršenje dužnosti tužitelja osobama koje za to nisu ovlaštene te se miješao u postupanje sudaca ili tužitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?