ostaje na dužnosti

Prijedlog SDA da se Zukića razriješi dužnosti nije 
dobio potporu zastupnika

18.05.2017.
u 07:00

Amir Zukić, glavni tajnik SDA i zastupnik te stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije

BiH, koji je uhićen 17. veljače ove godine po nalogu Županijskog tužiteljstva u Sarajevu zbog optužbi za posredovanja u nezakonitim imenovanjima i zapošljavanjima, ostaje predsjednik Administracijskog povjerenstva Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Prijedlog da se, umjesto Zukića, kojemu je ovih dana produljen pritvor za još dva mjeseca, za predsjednika Povjerenstva imenuje Mensud Borović pred zastupnicima Zastupničkog doma našao se točno tri mjeseca nakon Zukićeva uhićenja. Uputio ga je Klub zastupnika SDA, a prema prijedlogu, istaknuti dužnosnik te stranke Amir Zukić, iako je u pritvoru, i dalje bi bio član Administracijskog povjerenstva. Da je sjednica Povjerenstva na kojoj se raspravljalo o Zukićevoj smjeni bila jako burna, potvrdili su članovi tog tijela iz oporbenih stranaka. Budući da prijedlog Kluba SDA nije dobio potreban broj glasova zastupnika, Zukić i dalje ostaje na čelu Povjerenstva, a pitanja kako će ga voditi s obzirom na to da je u pritvoru, ostala su bez odgovora.

Tom točkom dnevnog reda završena je 21. redovita sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH koja je s radom počela u utorak. U nastavku sjednice usvojeno je izvješće o programu rada Agencije za privatizaciju Federacije BiH za prošlu godinu. Riječ je o novoutemeljenoj Agenciji čija je zadaća revidirati zakonitost dosad izvršenih 1200 privatizacija u Federaciji BiH. Dosad su revidirali njih pet, a u postupku revizije su još tri predmeta. Na prijedlog Zajedničkog povjerenstva za usuglašavanje različito usvojenih tekstova, Zastupnički dom usvojio je Zakon o Agenciji za bankarstvo FBiH u tekstu u kakvom ga je usvojio Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, bez dva amandmana zastupnika SDA koje nije prihvatila ni Vlada Federacije BiH. Zastupnici su k znanju primili i godišnje izvješće aktivnostima Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2016. godinu uz zaključak Povjerenstva za ljudska prava o kontinuiranoj potrebi usklađivanja svih zakona koji se nađu u proceduri s Europskim konvencijama o ljudskim pravima i slobodama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?