Potpisani ugovori

Primljeno 125 vježbenika u Vladu HNŽ-a

05.12.2017.
u 15:49

Potpisivanjem ugovora danas je okončana procedura prijama 125 vježbenika koji će jednogodišnji vježbenički staž odraditi u županijskim tijelima uprave.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg čestitajući vježbenicima izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine nastavila pozitivna praksa da značajan broj mladih ljudi odradi vježbenički staž u tijelima Vlade, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

„Vlada želi mladim visokoobrazovanim osobama omogućiti osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale, polaganje stručnog ispita, te na taj način poboljšati njihovu konkurentnost i integriranje na tržištu rada“, kazao je predsjednik Herceg izražavajući uvjerenje u to kako će novoprimljeni vježbenici naučiti nešto novo, usavršiti se, nadograditi vještine i znanja stečena na fakultetu,  te doprinijeti radu županijskih tijela uprave.

„Vi ste naša budućnost, jer ćete preuzeti liderstvo u svojoj profesiji i u društvu“, naglasio je predsjednik Herceg podsjetivši i ovom prigodom na to kako je ulaganje u obrazovanje i mlade u vrhu prioriteta rada Vlade.

Na potpisivanju ugovora bili su nazočni i Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović, v.d. ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Eugen Ćubela, tajnik Vlade Mirsad Šuta i predstojnik Ureda predsjednika Vlade Veselko Čerkez.

Inače, projekt prijama vježbenika realizira se u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje putem Službe za zapošljavanje HNŽ koji će sufinancirati rad 100 vježbenika, dok će za njih 25 Vlada u cijelosti osigurati financijska sredstva. Također, Vlada HNŽ je aplicirala na Program sufinanciranja zapošljavanja 2017 PLUS za sufinanciranje zapošljavanja još 25 vježbenika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije