Ekološki aktivisti

Princa Lihtenštajna optužili da je ubio najvećeg medvjeda u Europskoj uniji

06.05.2021.
u 12:28

Ekološki aktivisti sumnjaju da je lihtenštajnski princ tijekom lovačke ekspedicije u Rumunjskoj u ožujku ove godine usmrtio vjerovatno najvećeg živog medvjeda na prostoru Europske unije (EU), piše BBC.

Iz ekološke grupe Agent Green tvrde da je princ Emanuel von und zu Liechtenstein dobio dozvolu za odstrel ženke medvjeda koja je navodno nanijela štetu nekim farmama. Međutim, ispostavilo se da nije upucao ženku već Arthura, 17-godišnji smeđeg medvjeda, vjerovatno najvećeg u EU.

Iz Ureda princa od Lihtenštajna priopćili su da ne znaju pozadinu ove “privatne i osobne stvari”. Ali, su naglasili da je priroda “jedna od temeljnih briga njegove obitelji i da je centralni element njihove predanosti ekološkoj i socijalnoj održivosti”.

Nije potvrđeno da je princ imao lovačku dozvolu, ali su iz grupe Agent Green pokazali dokument za koji se čini da je dozvola vlasti lovačkom udruženju u Covasni kojom se princu odobrava nekoliko dana u ožujku za lov i u kojoj se navodi smrt medvjeda u selu Ojdula u Transilvaniji.

Rumunska nacionalna organizacija za zaštitu okoliša pokrenula je istragu o smrti medvjeda.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije