Vlada Republike Srpske

Priprema se uredba kojom bi se ograničila marža na kruh

11.02.2024.
u 16:30

Iz Vlade i udruga za zaštitu potrošača kažu kako se povećanje minimalne plaće zloupotrebljava za neopravdano povećanje cijena

Vlada RS-a priprema uredbu kojom bi trebale biti regulirane cijene osnovnih životnih namirnica, prije svega, pekarskih proizvoda, a planirano je ograničenje marže na kruh. Iz Vlade i udruga za zaštitu potrošača kažu kako se povećanje iznosa minimalne plaće zloupotrebljava za neopravdano povećanje cijena robe, proizvoda i usluga. Da bi zaštitili građane i spriječili zloupotrebe, inspektori će pojačati kontrole cijena. Cijene kruha, peciva i ostalih proizvoda u većini pekarnica veće su od 10 do 20 feninga, iako još nije prošlo ni mjesec dana od stupanja na snagu odluke o minimalcu od 900 KM. Razliku u cijenu primijetili su i građani. Od svih proizvoda, kažu, najviše su poskupjeli prehrambeni. - Određeni proizvodi za kratko vrijeme poskupjeli su od 10 do 20% - kažu iz udruga za zaštitu potrošača. Imali su već određenih žalbi građana da su pojedini proizvodi, samo dva dana nakon što je donesena odluka o minimalcu, poskupjeli. - Vidimo da su poskupjeli određeni pekarski proizvodi. Mi ih od poskupljenja ne možemo zaštiti, ali Vlada je donijela dobru mjeru - smatra Jovan Vasilić iz Udruge za zaštitu potrošača "Zvono" Bijeljina. Iz Ministarstva trgovine poručuju da je u pripremi uredba koja bi prvenstveno trebalo regulirati maržu na kruh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije