Vlada HBŽ

Projekt “Zeleni ekonomski razvoj”

Vlada HBZ
27.02.2016.
u 08:00

Nakon razmatranja prijedloga liste objekata za izradu detaljnih energetskih pregleda u okviru projekata “Zeleni ekonomski razvoj” UNDP-a i “Energetska učinkovitost u BiH” Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Vlada HBŽ na sjednici je usvojila dvije odluke. Prva se odnosi na izbor 15 javnih objekata na području HBŽ-a za izradu detaljnih energetskih pregleda.

Sredstva za financiranje njihove izrade osigurao je UNDP u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj - Institucionalizacija upravljanja energijom i akcijski plan za energetsku učinkovitost u BiH”. Druga odluka odnosi se na kandidiranje 20 javnih objekata iz oblasti obrazovanja i zdravstva za izradu detaljnih energetskih pregleda koji će biti usuglašeni u što kraćem vremenu. Na temelju podataka i kandidiranih objekata, Provedbena jedinica projekta “Energetska učinkovitost u BiH”, osnovana u okviru Federalnog ministarstva prostornog uređenja, uradit će 10 detaljnih energetskih pregleda koje će financirati Vlada Federacije BiH.

Razmatrano je i usvojeno izvješće o prošlogodišnjem radu Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ, te donesena odluka o davanju ovlasti za sudjelovanje u radu privremenog NO JP Park prirode Blidinje d.o.o. Petru Buljanu iz Tomislavgrada. U nastavku sjednice imenovano je Županijsko povjerenstvo za analizu i ocjenjivanje projekata javnih investicija.

Vlada je detaljnije razmatrala i informaciju u vezi s odlukom o sustavu koordinacije procesa europskih integracija BiH, koji obuhvaća suradnju svih razina vlasti prema horizontalnoj i vertikalnoj liniji, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije